www.xxxcharr.nl

Van mijn lieve zusje kreeg ik de party food van Rens Kroes. Een superleuk kookboek met allemaal receptjes die geschikt zijn voor feestjes, verjaardagen, bbq foods en meer lekkers die je met vrienden en familie kan delen en op kan smullen. Afgelopen weekend was het warm weer  en ik besloot de party zalm burgers te maken uit het boek. Dus ik deed boodschappen en dook de keuken in. Ik deel vandaag het recept met jullie!

 

Ingrediënten voor 5 tot 6 burgers

1 wilde zalmfilet (350 g)
2 eieren
2 teentjes knoflook
1 el tamari (glutenvrije sojasaus)
70 g boekweitmeel
1 middelgroot uitje
1 tl komijnpoeder
½ tl zwarte peper
zeezout
kokosolie om in te bakken

Dillesaus:
2 avocado’s
3 el cashewpasta (natuurwinkel)
4 el amandelmelk
2 handjes dille
½ tl zwarte peper
zeezout, naar smaak
1 el limoensap

broodjes om je burger op te beleggen

Een echt powerfoodrecept voor een happy & healthy boost!
Bereiding
Snijd de zalmfilet in kleine blokjes. Kluts met een vork de eieren luchtig in een kom. Doe de zalm erin en knijp de knoflook erboven uit met een pers. Doe alle andere ingrediënten erbij en hussel alles door elkaar. Verhit wat kokosolie in een koekenpan. Schep met 2 lepels hoopjes van het zalmmengsel in de pan en bak de burgertjes aan beide kanten bruin. Serveer ze met een salade en een dot dillesaus. Bereiding dillesaus: haal het vruchtvlees uit de avocado en mix dat met de andere ingrediënten voor de dillesaus in de keukenmachine tot een romig geheel. Je kunt ook een staafmixer gebruiken.
YUMM! Ik vond ze verassend lekker! Ik was bang dat de combinatie gek zou smaken of een zalm burger helemaal niet lekker was maar in tegendeel. Ze waren super smaakvol, de avocado dip smaakte er goed bij en we topten hem af met een frisse salade van ijsberg sla, komkommer en tomaatjes. Zeker een lekker party recept of een heerlijke burger om je weekend mee in te luiden!
Ik deel graag nog meer lekkere recepten met jullie uit het boek! Heb jij deze party food editie al? En ga je deze zalm burgers maken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *