www.charlottestorij.nl

Trots. Voldaan. Moe. Die 3 woorden beschrijven hoe ik me nu voel. Ik ben zo blij en trots dat ik dit gedaan heb! Ik heb het natuurlijk over de dam tot damloop die afgelopen zondag plaats vond! Woohoo! Ik had me maanden geleden aangemeld met 2 andere collega’s en begon met goede moed te trainen. Rondjes in het park van 5 km, opbouwend naar 8 en 10 en het laatste rondje van net 12 km. Even slikken want ik moest de 16 km halen in Amsterdam! En Zondag was het zo ver. Met een gezonde spanning ontbeet ik stevig met kwark, een banaantje en wat energy drank en vertrok ik vol goede moed naar Amsterdam. Daar begon het en zouden we finishen in Zaandam. Het regende dat het goot, een drijfnatte run maar ik haalde hem! In een prachtige eindtijd van 2 uur en 08 min! Kijk je mee naar mijn run?


 

Startnummer, shirt, goede hardloop legging, dextro’s en mijn schoenen lagen al klaar voor de grote dag! Ik ging zaterdag op tijd slapen om fit aan de start te verschijnen!

Ik liep samen de loop met mijn 2 collega’s van Rituals. We hadden beide goed getraind en hadden er mega veel zin in. Lisa zorgde voor regen capes in mooie roze kleuren en voor we begonnen nog even een groepsfoto. De andere mensen zijn van het NS retail team en ah to go.  Power!!!

en dan… het start schot..


My. Wat was dit waanzinnig. Een enorme mensen massa bij de start, iedereen gehuld in felle kleuren shirts, regen capes, oortjes en muziek mee, de laatste warming ups werden uitgevoerd en toen het startschot gelost was begon iedereen in gang te komen. Het begon harder en harder te regenen maar dat maakte het ook wel lekker. Lekker fris, gaf me power en energie om lekker warm te blijven en door te rennen. Het eerste stuk was meteen door de IJ tunnel en gaf me even een inkak moment. Benauwd, weinig lucht en ik was bij de eerste km eigenlijk al moe en kreeg krampen. Oh nee toch dacht ik. Maar ik herpakte me toen we de tunnel uit kwamen, nam de frisse lucht in me op en rende met goede moed en een rustig tempo verder. De hardstyle dreunde door mijn oortjes, ik nam een lekker tempo aan en toen ging het echt heerlijk! Ik was amper te stoppen! Even een bekertje drinken naar achter kiepen, de toeschouwers die je aanmoedigden, juichden mee en er was genoeg mooie versiering langs de hele route. Over de dijkjes, dribbelend langs de snelweg en het laatste stuk was fantastisch. Die laatse paar kilometertjes geven je power, een enorme boost om zo snel mogelijk de finish over te gaan! Kippenvel, terwijl ik drijfnat geregend was. Haha! Kippenvel en een traan van opluchting maar ook zo dubbel omdat ik dit ook deels voor papa deed. Hij zou trots geweest zijn, denk ik <3

 

 

Na afloop haalden we onze spullen op, ik was Lisa en Esther even kwijt geraakt maar kwam een andere loper tegen en we dronken nog even wat warms. My god. Wat was het koud en nat. Snel droge kleding aan, nagenieten van de overwinning en terug richting huis. Met een prachtige medaille om mijn nek. Zo trots!

Jongens. I did it. Inmiddels zit ik heerlijk warm op de bank met een dampende kop thee, de openhaard knispert in de woonkamer en de medaille hangt nog steeds om mijn nek te glunderen. Ik kan heel trots zijn op deze prestatie en had dit voor geen goud willen missen. Ondanks de regen, af en toe wat zware kilometertjes en pijnlijke voeten vond ik het fantastisch! Ik heb het gewoon gedaan. 16 km in een eindtijd van 2 uur en 08 minuten. Ik ben heel trots en voldaan. Maar nu heb ik echt een voet massage nodig haha! Mijn voetjes zijn helemaal kapot. Maar dat maakt me niks uit, ik liep de dam tot damloop!

Heb jij wel eens een hardloop wedstrijd gelopen?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *