www.charlottestorij.nl

Afgelopen weekend zette de Spaanse goedheiligman weer voet aan wal in ons land. Pepernoten, chocoladeletters en cadeaus komen in grote hoeveelheden tevoorschijn, het heerlijk avondje staat eindelijk weer voor de deur. Likeurmerk Licor 43 ontwikkelde, in samenwerking met Richard van Walraven, een niet te versmaden Licor 43 pepernoot. Ons authentieke Hollandse kruidnootje kreeg voor de gelegenheid een Spaans jasje van romige witte chocolade met Licor 43 Original en een prachtig gouden laagje. Dit ultieme strooigoed voor volwassenen zet je in een handomdraai zelf op tafel, dus dat wordt bakken en shinen geblazen!

Licor 43 deelt het geheime recept!

Vol verwachting klopt ons hart. Maar voordat het zover is, moeten eerst de handen nog even uit de mouwen. De Licor 43 pepernoot tover je met gemak zelf op tafel. In minder dan een uurtje uitsloven in de keuken, bak je ongeveer 70 van deze heerlijke pepernoten. Het advies: sla twee keer zoveel ingrediënten in want zodra je ze hebt geproefd, wil je meteen een nieuw voorraadje de oven inschuiven. Niet echt zo’n keukenprins(es) of heb je simpelweg geen tijd? Let op, we hebben een lifehack voor je: koop een zak kruidnoten van goede kwaliteit bij de bakker en dip deze in de heerlijke Licor 43-saus. Succes gegarandeerd, easy does it.

Recept Licor 43 pepernoot

  • 500 gram Chocolade (melk, puur of wit)
  • Flinke scheut Licor 43 Original
  • 400 gram poedersuiker
  • 60 ml water
  • 10 gram eiwitpoeder

Smelt de witte chocolade au bain-marie totdat de chocolade volledig gesmolten is. Dip hierna de pepernoten één voor één in de chocolade. Om de pepernoot tot een royale pepernoot om te toveren, heeft hij nog een tweede laagje nodig. Mix hiervoor poedersuiker, water en eiwitpoeder tot een mooi en glad glazuur. Giet hier een scheut(je) Licor 43 Original in, totdat het een dunne maar stroperige massa wordt. Dip hier de kruidnootjes in en laat ze opdrogen. Om ze hun een glamorous uitstraling te geven, besprenkel of wentel je ze in goud decoratiepoeder. Et voila!

Ik ben super benieuwd naar deze pepernoot! Wil jij deze proberen? Of ben jij niet zo’n likeur fan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *