www.charlottestorij.nl

Hee jongens! Het is juli en dat betekend de maand van zomer, zon, gebruinde huidjes, zand tussen de tenen en vakanties boeken! Misschien ben je al aan het chillen op vakantie of heb je hem nog mooi in de planning staan. Ik ben mega enthousiast want we  gaan over een klein maandje naar Egypte! We hebben een vakantie geboekt naar een land waar ik altijd al heen wilde. Voor de heerlijke warmte, de luxe, de kamelen en de prachtige piramides! Ik geef je mijn tips voor Egypte!

Voordat je boekt is het belangrijk om te checken of je paspoort nog geldig is ( dit moet 6 maanden of meer zijn) en is het vooral handig als je nog geen paspoort hebt deze aan te schaffen. Houd er rekening mee dat een nieuw paspoort aanvragen rond de €60,00 kost.

Het geld! In Egypte betalen ze niet met euro’s of dollars maar met de Egyptische pond. Je kan van te voren geld wisselen in een wissel kantoor of je pas inschakelen op pinnen buiten de EU. Dan kan je ook gewoon met je wereldpas pinnen in Egypte.

Inentingen- als je naar Egypte gaat dan zijn er een paar inentingen belangrijk. Om jezelf te beschermen tegen gekke ziektes. Je wilt natuurlijk lekker kunnen genieten en niet ziek worden! Aangeraden word om een DTP prik en hepatitis A te nemen. Doe dit sowieso 1 maand van te voren voordat je op vakantie gaat. En houd weer rekening met extra kosten.

Het gebied waar wij naartoe gaan is compleet veilig en ligt op de gele lijn. Je hebt 3 sectors. Geel, oranje en rood. Rood is natuurlijk het gevaarlijkste en dit gebied kan je dus maar beter ontwijken.

Regel voordat je naar Egypte gaat een visum! anders kom je het land niet in. Je kan hem ook regelen bij aankomst. Vergeet dan geen pasfoto mee te nemen en genoeg contant geld! Een visum kost €60,00

We vliegen een super fijne tijd! Vanaf Schiphol rond de ochtend vroeg vertrekken we en het is zo’n 5 uur vliegen. Dan zijn we er dus lekker tegen de middag. Vanaf het vliegveld zijn we binnen 30 min rijden op ons resort! Ik wil nog een artikel maken met vliegtips 🙂

Goed insmeren is een pre daar!! De zon is natuurlijk elke dag goed aanwezig en als je aan het strand of zwembad ligt gaat het extra hard! Sla dus van te voren zonnebrand in bij de kruidvat of Etos. Net wat er in de aanbieding is. Ook is het handig om bescherming voor je haren mee te nemen. Denk aan een spray of een petje/sjaal waarmee je je haar kan bedekken. Zeker de blonde mensen onder ons! 🙂

We gaan dus naar de badplaats Hurghada. Hier is het super lekker warm en dit zorgt echt voor het vakantie gevoel. Hmmm 37 graden! Ik zie mezelf al helemaal chillen en genieten van de warmte. We hebben gekozen voor een all inclusive vakantie met onbeperkt eten en drinken. Ons hotel ziet er prachtig uit en heeft 2 grote zwembaden. Het strand is op loop afstand en je kan gemakkelijk met een taxi of busje naar het centrum. We willen 1 dag een excursie plannen en naar de piramides gaan in Caïro. Woohoo!! Ik heb er zo’n zin in! Mochten jullie tips hebben voor Egypte hoor ik ze graag in de reacties! Wij zijn aan het aftellen 😀

Waar ben jij naartoe op vakantie? 🙂

Eén reactie op “Voorbereid op vakantie! Egypte!”

  1. Cynthia schreef:

    Hey Charlotte,

    Het visum voor Egypte is nog steeds ter plaatse te verkrijgen voor 25 USD. 60 euro was het verhaal maar is niet doorgegaan..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *