www.charlottestorij.nl

Zondag is bakdag! Of ja, wanneer ik er zin in heb haha! Meestal worden het hele simpele receptjes waarvoor ik weinig hoef te doen, de bakplaat in de oven kan schuiven en kan chillen met een filmpje op. Zo’n dag is echt een zondag. Heerlijk! Vandaag deel ik een heel gemakkelijk receptje met jullie. Zelfgemaakte verse eierkoeken met een frisse touch van citroen! De hartjes voor dit recept gaan naar mijn lieve schoonmoeder, die raadde het aan! Kijk maar mee 🙂


nodig voor 10 eierkoeken:


what’s next?


Als je alle ingredienten hebt is het tijd om ze te maken. Het is super makkelijk en ze zijn zo gemaakt! Aller eerst verwarm je de oven voor op 180 graden. Klop de eieren met de suiker minimaal 5 minuten tot een licht geel mengsel. Voeg de geraspte citroen en zeef de bloem en het bakpoeder erboven. Schep alles voorzichtig door elkaar en vermeng met het ei beslag. Schep volle eetlepels op de bakplaat en bak de koeken in de midden van de oven 10 minuten goud bruin.

En dan zijn ze klaar! Eventjes laten afkoelen en je kan ze decoreren naar keuze. Met een vruchten jam, wat poedersuiker, vruchtjes of ander fruit. Ik heb er blauwe besjes bij gedaan voor de versiering. Een heerlijke snack voor de zondag middag terwijl je een fijne film aan het kijken bent!

Heb jij wel eens eierkoeken gemaakt?

Eén reactie op “heerlijke eierkoeken voor de zondag”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *