www.charlottestorij.nl

img_8050

Het is bijna 5 december en ik denk dat de meeste gezinnen en mensen sinterklaas dit weekend vieren. Pakjes avond op zaterdag met veel pieten, pepernoten en pakjes! Ook op zondag vieren veel mensen het en mocht je nog iets lekkers willen maken voor je visite vanavond heb ik een heel zoet en lekker receptje voor jullie ! Binnen 2 uurtjes klaar en zo heb je een mega lekkere treat op sinterklaas avond! Kijk mee naar de arretjescake met kruidnoten!


img_7994

nodig voor 1 arretjescake *10 plakken*


img_8002 img_8007 img_8011 img_8016 img_8041

what’s next?


Als je alle spulletjes in huis hebt kan je beginnen! Het is een super makkelijk recept en er komt geen oven aan te pas. Handig om ook met je kids te maken! Als eerste ga je de boter smelten. Smelt de boter in een pannetje en smelt de chocolade in de magnetron. Vet een cakevorm in met een klontje boter en bedek de vorm vervolgens met bakpapier.
Wanneer de chocolade en boter allebei gesmolten zijn meng je de boter met de cacao en basterdsuiker. Hak de kruidnoten grof en voeg ze bij de gesmolten chocolade en het boter-suiker mengsel. Giet het mengsel in de cakevorm en druk het goed aan. Zet de arretjescake twee uur in de koelkast. Hierna kan je hem uit de bakvorm halen en in plakken snijden 🙂

img_8057

img_8061
img_8047

En klaar is je arretjescake met kruidnoten. Sinterklaas stijl en ontzettend lekker. Mocht je van chocolade, zoet en lekker houden dan is dit recept precies wat je nodig hebt! Of het nou sinterklaas is of niet, eet smakelijk!

Vier jij sinterklaas? En bak je dan ook wat lekkers?

Eén reactie op “caloriebom! arretjescake met kruidnoten”

  1. Manon schreef:

    Het kan dan wel een caloriebom zijn, maar het ziet er heerlijk uit haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *