www.charlottestorij.nl
09. 11. 2016

picmonkey-collage

Bananen brood, ik ben er dol op! Zelf maak ik het regelmatig als er al te rijpe bananen op de fruit schaal liggen en ook op mijn werk verkopen we de stukjes bananen brood als zoete broodjes over de toonbank. Dit keer heb ik een lekkere variatie op de klassieker. Bananen chocolade brood! Kijk mee voor het recept 🙂 

img_7812

ingrediënten voor een bananen chocolade brood:

kokosolie om in te vetten

4 el cacao

350 g (geschilde) rijpe bananen

120 ml havermelk

120 ml kokosolie, gesmolten

1 el citroensap

5 medjooldadels

200 g quinoameel (of ander meel naar wens)

1 tl vanillepoeder, ongezoet

2 tl baking soda (zuiveringszout)

1 tl zout

What’s next?

img_7822

img_7825

img_7827 img_7828 img_7830 img_7835 img_7843 img_7852Bereiding :

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een cakeblik in met wat kokosolie, bekleed de bodem met een passend stukje bakpapier en vet dat ook in. Zo krijg je je brood er na het bakken veel sneller en makkelijker uit!. Doe ondertussen de bananen, havermelk, zachte kokosolie en citroensap in de blender. Ontpit de dadels en doe ze bij het bananenmengsel. Mix alles tot een romig geheel.

Doe vervolgens de droge ingrediënten in een kom en schep door elkaar. Voeg de natte massa toe en roer tot het goed gemengd is. Ik heb er op het einde nog wat lijnzaad aan toegevoegd.

Schenk het beslag in de cakevorm. Zet ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven. Neem af en toe even een kijkje! Laat de cake na het bakken 10 minuten in de vorm zitten en laat hem dan verder afkoelen op een rooster. And done! Een heerlijke bananen geur door je keuken en een overheerlijk bananenbrood!
img_7860 img_7865

img_7869

In het begin kwam hij er bij mij wat vochtig uit maar als je hem goed laat afkoelen word het een stevige, droge structuur. Snijdt er dikke plakken van, neem mee in je lunch box en je hebt een heerlijke snack! Je kan het brood ook invriezen zodat je er nog langer van kan genieten! Ik zeg: geslaagd! Mijn baas bij Bakker Bart heeft hem zelf even getest en vond hem erg lekker! En dat is een expert he haha! Heb jij wel eens bananen brood gebakken? 

3 reacties op “chocolade bananenbrood”

  1. Manon schreef:

    Dit ziet er wel lekker uit

  2. Elana schreef:

    Ziet er goed uit hoor! Ik houd altijd wel van bananenbrood 😀

  3. Sheila schreef:

    Ik ben dus gek op bananenbrood!! Maar heb er nooit aan gedacht om het met chocolade te maken. Handig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *