www.charlottestorij.nl

Huidverzorging is ontzettend belangrijk. Als je een mooie huid op latere leeftijd wilt moet je er natuurlijk wel wat voor doen. Ik heb een hoop geleerd over de huid en weet ook dat de huid heel wat te lijden heeft. Denk aan de koude winters, weer invloeden van buitenaf maar ook vervuilde lucht en het te heet douchen. Dit zorgt voor een vochtarme huid die nodig gehydrateerd moet worden. Crèmes smeren dus! Vandaag deel ik een review van de nieuwe lijn van Cien, het merk dat te koop is bij Lidl! Ik review een face cream en eye cream. Kijk maar mee.

Maak kennis met de beauty afdeling die nu te vinden is in de Lildl! Tijdens je boodschappen kan je nu ook gewoon terecht voor douche en bad producten en verzorgingsartikelen. Cien nature is de nieuwe cosmetische lijn in de winkel! Ze hebben een groot aanbod voor producten voor het gezicht, lichaam, voet en make-up. Genoeg keus dus! Ik koos voor 2 verzorgingsproducten: een dag crème en een bijpassende oog crème. Zo heeft Cien bepaalde cremes voor bepaalde huidtypes. Van droog en gecombineerd tot vet en normaal. Zo is er voor ieder keus !

day cream wild rose


Allereerst een dag crème! Onmisbaar in mijn routine. Als ik wakker word was ik mijn gezicht en hydrateer ik mijn huid meteen met een lekkere dagcrème. Dit is een smoothing face cream voor een droge huid. De laatste tijd heb ik erg last van schilfertjes en droge plekjes dus leek deze goed aan te sluiten op mijn huid. De crème zit verpakt in een kartonnen doosje wat er fris en vrolijk uit ziet. Ik heb de crème in de geur wild rose en op het doosje staat dan ook een roos afbeelding. Het oogt zeker niet goedkoop!

Op de achterkant en zijkanten van het doosje vind je de ingredienten en nog wat informatie. Toepassing? Haha, iedereen weet wel hoe je een creme aanbrengt toch? Cien dagcreme met wilde roos en kostbare biologische wilderozenkernolie zorgt voor een gehydrateerde huid en helpt bij het zichtbaar egaliseren van de huid.

ingrediënten:

Aqua, helianthus annuus seed oil, dicaprylyl ether, glycerin, simmondsia chinensis seed oil, cetearyl alcohol, glyceryl stearate citrate, rosa canina fruit oil, olea europea fuit oil, glyceryl stearate, tocopherol, xanthan gum, ubiquinone, phythic acid, citric acid, parfum, linalool, geraniol, cironellol, limonene, benzyl salycilate, citral, sodium benzoate

De creme wanneer je hem uit het doosje haalt. Verpakt in een handig klein tubetje wat je makkelijk mee kan nemen op vakantie of wanneer je een nacht niet thuis slaapt. Ook handig om mee te nemen in je tas. De tube is ook vrolijk bedrukt met de bloemen print en oogt fris en vrolijk. De tube bevat 50 ml en heeft een handige klikdop met een kleine opening waar je de creme uit doseert. Werkt prima en hygienisch! Beter als uit een pot.

De creme is heerlijk romig en voelt fijn aan. Niet te dik of te dun van substantie. Hele vloeibare cremes vind ik persoonlijk niet fijn omdat het te snel intrekt en ik het gevoel heb dat het weinig doet voor mijn huid. En met te dikke cremes trekt het juist weer niet fijn in. Deze substantie is dus perfect en smeert fijn uit. Je hebt maar een klein pompje nodig om je hele gezicht, kaak en hals in te smeren. Verdeel het lekker over je gezicht en smeer goed uit. Ik vind de geur van wilde roos en de speciale olie heerlijk! Rustgevend en zoet wat echt heel fijn is. Eventjes een paar minuten in laten trekken en klaar! Je huid is lekker beschermd en gehydrateerd en hierna kan je de make-up aanbrengen.

Een heerlijke crème die je huid kalmeert, hydrateert en de droge plekjes tegen gaat! Door de heerlijke geur vind ik dit echt een hele fijne crème. Hij trekt snel in en mijn huid voelt de hele dag super zacht en fijn aan. Je hebt deze creme dus ook nog voor de vette/gecombineerde huid in de geur: granaatappel. De dag creme kost €2,29.

firming eye care wild rose


Oog verzorging is minstens net zo belangrijk als je huid! Wist je dat superveel mensen dit gewoon niet doen en vaak de dag crème ook bij het oog contour smeren? Fout! In een dag crème zitten niet de verzorgende bestandsdelen voor je huid rondom de ogen. Deze huid is een stuk dunner en heeft dus intense verzorging nodig. Daarom is een oog crème echt wel een aanrader! Bijpassend bij de dag crème kocht ik de firming eye care. Ziet er precies hetzelfde uit met de frisse kleuren en afbeelding van de bloem. Het tubetje zit verpakt in een kartonnen doosje.

Ook hier vind je op de achterkant en zijkanten de ingredienten en nog wat informatie. Ik kan begrijpen dat je hier wel wilt weten hoe je het precies aanbrengt. Ik kreeg op mijn stage vaak de vraag hoe je een oog creme aanbrengt en of je dit moet stippelen, wrijven of smeren.  Cien zegt dat je kleine dotjes creme aanstippelt op de huid rondom de ogen, lijntjes en hoekjes. Zo moet het inderdaad! Ga niet te hard smeren of wrijven maar stippel het voorzichtig aan op huid.

ingrediënten:

Aqua, Helianthus annuus zaadolie, Dicaprylyl ether, glycerine, Simmondsia chinensis zaadolie, cetearylalcohol, glyceryl stearaat citraat, rozenbottels fruitolie, Olea Europese fuit olie, glyceryl stearaat, tocoferol, xanthaangom, ubiquinone, phythic, citroenzuur , parfum, linalool, geraniol, cironellol, limoneen , benzyl salicylaat, citral , natriumbenzoaat .

Het tubetje is praktisch en klein en kan je dus ook handig en snel ergens mee naar toe nemen. Zo kan je altijd je tere huid rondom je ogen verzorgen. Het tubetje bevat 15 ml en hier doe je een hele tijd mee. Het doseer systeem werkt ook fijn. Een klein spits openingetje waar je de crème uit haalt. Werkt ook weer heel hygiënisch en beter als uit een potje.

De substantie van de crème is wat voller en rijker dan de dag crème. Dit komt omdat het een tere huid moet verzorgen en hydrateren en je dus een vollere crème nodig hebt. Wel is het zo dat je maar hele kleine dotjes aan hoeft te stippelen en dit voorzichtig en met deppende bewegingen in de huid brengt. De wilde roos die verwerkt zit in deze crème zorgen voor een gehydrateerde huid en maakt de huid flexibel en verzorgt intensief. Ook beschermt het de tere dunne huid rondom de ogen optimaal. Ik vind hem erg prettig! Ook de geur is weer fijn en het trekt snel in rondom mijn ogen. Na een week gebruik merk ik dat het verstevigd is en heel zacht aanvoelt. Deze oogcrème heb je ook weer bijpassend bij de granaatappel crème voor een gecombineerde/vette huid.

Een bijpassend fijn product wat je goed kan gebruiken samen met de dag creme. Nadat je huid goed gehydrateerd en verzorgd is gebruik je dit fijne tubetje voor je huid rondom de ogen. Denk aan de fijne lijntjes, onder je oog (tegen de wallen) en ook bij het wenkbrauw bot. Je kan alles lekker mee nemen. Trekt snel in en je merkt echt verschil! Fijn! Voor een hele kleine prijs van €1,69 heb je de oog crème.

Ik ben verrast! Door een merk wat je dus in de supermarkt koopt heeft het me absoluut tevreden gemaakt! Hele betaalbare prijzen, de producten zien er leuk en fris uit en doen ook nog eens goed hun werk! De dag crème gebruik ik nu standaard en ik wil er ook nog een nacht crème bij gaan halen. Wat een fijne nieuwe toevoeging voor Lidl! Mocht je benieuwd willen zijn naar deze producten en het andere assortiment van Cien, het is vanaf nu te koop bij de filialen van Lidl! Ben jij al bekend met deze producten?

6 reacties op “care ♥ cien huidverzorging wild rose”

 1. Ah deze producten heb ik nog niet gezien. Wel een handcrème en ontharingscrème laatst gekocht. Je klinkt heel positief en de ingrediëntenlijsten zien er ook goed uit!

 2. Robin Valentine schreef:

  Super fijn dat ze zo goed bevallen! Je foto’s zijn ook mooi.

 3. Iris schreef:

  Ik ben zo benieuwd naar de geur! Hij lijkt me erg lekker. Ik heb een keer een parfum gekocht bij de LIDL en hier ben ik ook zo weg van!

 4. Ik heb de dagcrème zelf ook. Ik vind het ook echt een fijne crème. Hij maakt mijn gezicht ook echt lekker zacht.

 5. anna schreef:

  Mooie foto’s! Lijken me beide erg fijne producten. En lekker budget ook!

 6. Gea schreef:

  Het lijkt mij een hele fijne creme! Goed om te horen dat hij goed hydrateerd ook. De geur lijkt me ook heerlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *