www.charlottestorij.nl

In Amerika aten wij bij het ontbijt altijd mega lekkere muffins. Met zwarte spikkeltjes en een frisse smaak van citroentjes. Ik vroeg me altijd af hoe ik dit zelf kon maken.. Laats kwam ik op de website van Paulines keuken een receptje tegen wat verdomd veel op die cakejes leek! Lemon poppyseed cupcakes! Dat waren de lekkere citroen cakejes met die zwarte spikkeltjes uit Amerika! Ik sloeg het recept op, deed boodschappen voor een heerlijke lemon poppyseed cake en ging aan de slag! Ik deel graag het recept met jullie want deze cake is om te smullen!

ingredienten voor 1 cake (12 plakjes)


125 gr zachte roomboter
370 gr suiker (ik heb 270 gr genomen, voor mij meer dan genoeg)
350 gr bloem
25 gr maanzaad
1 el bakpoeder
Rasp van 2 citroenschillen (alleen het gele gebruiken)
1/4 liter volle melk
Snuf zout
4 eiwitten

Je kan ook nog een icing erbij maken maar dit heb ik weg gelaten omdat het een suikerbommetje is haha! Mocht je de icing willen maken heb je sap van de citroenen nodig en wat poedersuiker.

how to make?


Deze cake is niet zomaar 1, 2, 3 gemaakt. Je hebt er wel even de tijd voor nodig! Begin met de oven voor te verwarmen op 180 graden. Zorg ervoor dat de ingrediënten op kamer temperatuur zijn. Begin met de boter, samen met suiker, citroen rasp en het maanzaad te kloppen. Ga door tot het wit en luchtig is. Voeg beetje bij beetje de melk toe zodat het allemaal is opgenomen in de massa. Het kan een beetje gaan schiften maar dit is niet erg. Meng daarna de bloem, bakpoeder en een snuf zout in een andere kom en voeg dit beetje bij beetje bij het cake mengsel. Zorg dat alle bloem goed opgenomen is in de massa. Klop in een vet vrije kom, heel belangrijk anders krijg je de eiwitten niet stijf! Klop het stijf zodat je de kom op zijn kop kunt houden. Spatel de eiwitten voorzichtig door het cake beslag. Vet daarna een cakevorm in en giet het mengsel in de vorm. Bak de cake in ongeveer 45 minuten af op 170 graden. De cake is gaar als een prikker er schoon en droog uitkomt.

Voor de icing: Meng het citroensap met de poedersuiker voor de icing. Als de cake afgekoeld is, besprenkel je deze met de icing. Strooi er eventueel nog wat extra maanzaad over.

Et voila! Je cake is klaaar!

YUM YUM! Mijn vriend heeft natuurlijk ook geproeft en hij zei: Ja Charr, net spacecake! Haha. Smaakt wel beter dan dat hoor :))

Een aanrader deze cake! Nu ik de foto zie begin ik weer honger te krijgen en krijg ik zin in een plak. Haha! De combinatie van de frisse citroen en de zoete cake met maanzaadjes is echt super yummeh. En het was weer even een flashback naar mijn tijd in Amerika toen ik die lekkere kleine poppyseed muffins at. En nu kan ik deze cake gewoon maken wanneer ik zin heb. Hmm! Heb jij wel eens zo’n frisse cake gegeten? Bedankt voor het lezen en laat me weten als je hem gaat maken!

5 reacties op “baking ~ citroen maanzaad cake”

 1. Natiza schreef:

  Oh ziet er wel echt zoooooooo lekker uit!

 2. Mariska schreef:

  Amerika heeft zo lekker eten he, geweldig. Dit lijkt me een heeeel lekker recept! Maanzaad is voor mij een beetje onverwacht maar lijkt me goed uitpakken 🙂

 3. Saskia schreef:

  Oh cake maken vind ik altijd zo leuk. Wat een overheerlijke foto’s, ik krijg er honger van…

 4. Oh, dit ziet er heerlijk uit!

 5. Anne schreef:

  Zo, die ziet er goed uit zeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *