www.charlottestorij.nl

img_3149.jpg

Maskertjes zijn op z’n tijd heerlijk. Eventjes een oppepper voor je huid, een relax momentje of juist met vriendinnen. In de jaren heen heb ik heel wat maskertjes uitgetest en opgesmeerd en zo heeft elk masker zijn eigen kwaliteiten. De ene reinigt, de ander kalmeert weer. Laatst was ik bij Hema en kwam ik deze leuke time to reset masks tegen. Tijd voor een review!

img_3142.jpg

De maskertjes! Time to reset. Bedoeld om je even te relaxen en je huid op te peppen. Er waren mega veel varianten. Voor een droge, vette, gecombineerde en normale huid maar ook voor een probleem huid of een onrustige huid die wat kalmering kan gebruiken. Top! De maskertjes zien er leuk uit. Ze zitten verpakt op een kartonnetje en het masker zelf zit in een rond zakje. In de kleur van het masker! Ik nam er 4 mee. Een exfoliating, Peel off, mud mask en een clay mask. In vrolijke leuke kleurtjes! Ik was heel benieuwd 🙂

img_3143.jpg

Op de achterkant vind je nog wat informatie over hoe je het masker gebruikt en staan de ingrediënten. Ik kon niks geks of schrikbarends vinden dus dat is helemaal goed. Hoe je het masker gebruikt spreekt denk ik wel voor zich maar je kan sommige ook warm of koud gebruiken, net wat je zelf fijner vind. Tijd om ze eens beter te gaan bekijken!

img_3146.jpg

Exfoliating face mask.

De eerste die we gaan bekijken is het exfoliating masker. Ook wel een masker bedoeld om je dode huidcelletjes eraf te halen en weer even lekker te exfolieren. Meestal gebeurd dit met een scrub die grove korreltjes heeft dus ik was benieuwd naar deze substantie. Dit masker heeft geen grove scrub deeltjes maar wel een fijner korreltje die je voelt tijdens het aanbrengen. Zo krijgt je huid gelijk lekker een fris, nieuw laagje! Het masker is oranje van kleur en droogt langzaam op. Daarna voelt m’n huid gevoed en vooral heel erg glad aan!

img_3145.jpg

Peel off face mask.

Dit vond ik vroeger gekke en rare maskers. Een dun laagje gel wat je aanbracht en er dan later als een velletje kon aftrekken. Ja, Charlotte dat gebeurd er nu eenmaal met Peel off he. Dit is een heerlijk masker in de geur pomegranate. Zoet en verfrissend. Het masker is transparant roze en droogt snel in zodat je het eraf kan trekken. Zoals ik al zei, een transparant dun velletje. Kleine tip met aanbrengen: breng het bij de contouren van je hoofd, kaak en wangen wat dikker aan, zo kan je hem makkelijker verwijderen. Je laat hem zo’n 15 minuten intrekken en kan hem dan als een Peel off eraf halen. Daarna voelt je huid heerlijk zacht en schoon. Ik zou wel nog even ma reinigen met een compres omdat er nog wat stukjes kunnen blijven zitten.

img_3144.jpg

Time to reset mud face mask

Een van mijn favoriete maskertjes is een modder masker. Je ziet ze altijd goed zitten maar de werking is vooral heel erg fijn en goed. Modder werkt hydraterend en door een dikke laag komt er oxidatie op gang onder het masker. Zo kunnen afvalstoffen en bijvoorbeeld overig talg lekker uit je poriën gaan en maakt dit masker je huid goed schoon. Nog leuker is dat dit masker de geur van chocolade heeft. Des te lekkerder! *niet opeten* je brengt een loyale laag aan op je gezicht en laat het even een kwartiertje intrekken. Je kan dit masker zowel koud als warm aanbrengen. Gewoon even het zakje van te voren gesloten in het water leggen. Mijn huid is daarna heerlijk schoon en de meeste poriën zijn leeg. Oke, dat klinkt echt goor

img_3147.jpg

Clay face mask

De laatste van het rijtje! Een klei masker! Werkt in principe hetzelfde als een modder masker, door de dikke laag klei heeft het een hyfraterende werking en maakt je huid schoon. Een klei masker is perfect voor een onzuivere, vette huid. Ik heb deze ook echt voor jullie getest op mijn eigen huid in foto’s. Om nou van elk maakt foto’s te plaatsten is eentonig maar deze geeft een goed beeld weer.

img_3148.jpg

Charmant! Het masker is lichtblauw/wit van kleur en brengt fijn aan. In 1 zakje zit genoeg voor je hele gezicht, hals en eventueel decolleté. Het masker droogt snel ik en je ziet op de plekken waar veel oneffenheden zitten dat er witte kringels komen. Dat betekend dat die werkt! Na afloop spoel ik mijn gezicht goed af met warm water en voelt het heerlijk schoon  en gehydrateerd aan. Toppertje!

image

Dat waren de maskers! Ik ben erg enthousiast en tevreden en ze doen allemaal iets fijns voor je huid. Mijn favoriet is die met klei en modder die je huid echt schoon maakt. Normaal heb je maskers voor de lol maar dit doet echt wat voor je huid! Ze trekken fijn in, gaan er makkelijk af en je hebt dus nog veel meer varianten voor elk huidtype is er wat. De time to reset maskers kosten €1,50 per stuk en zijn te koop bij Hema. Wat vind jij van deze maskers?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *