www.charlottestorij.nl
27. 03. 2016

   
Goeiemorgen! Aller eerst happy easter! Het is vandaag 1e paasdag en hoewel het gisteren zo lekker zonnig en blij weer was moeten we het nu doen met bewolking en regen. Gelukkig kunnen we binnen een mooie paas tafel maken, genieten van gevulde paas eitjes en met familie gezellig samen zijn. Vandaag staat de happy thoughts in het teken van Pasen! 

 Lente, zoetigheid, pastel kleurtjes en bloemen. Deze dingen zijn samen gevoegd in een zoete lolly! Hoe leuk ziet dit eruit. Ik vraag me af hoe je dit precies maakt want het ziet er best ingewikkeld uit maar hoe tof effect geeft de bloem hier aan de lolly. Je kan er waarschijnlijk van alles in stoppen, ben benieuwd of dit ook smaakt 

 
1e en 2e paasdag staan in het teken van eten!  Daarom een paar lekkere inspiraties voor de brunch tafel. Je kunt mega lekkere muesli paas eieren maken die ook nog eens heel gezond zijn, paas broodjes in de vorm van haasjes doen het ook altijd goed. Een apperetifje voor dat je aan de brunch begint is ook altijd lekker. Ik zag deze opgerolde komkommer plakken met tonijn salade als vulling. Yum! En als kers op de taart heb je dan als toetje een chocolade bark! Een chocolade plaat met van alles erin wat je maar lekker vind. Zoeter kan niet ^^

 Ik ben verliefd op dit nieuwe nummer van Jay Sean. Make my love go. Een heerlijk nummer met een geweldige beat. Staat nu continu op repeat en als wekker. Dat is toch een stuk leuker wakker worden toch? Mocht je hem nog niet kennen, aanradertje! Maar je hebt hem vast wel eens op de radio voorbij horen komen.    

Een zoetere ring als deze kan niet. Dit zijn echt van die vintage ringen met grote brede stukken in suikerspin roze kleuren. Maar deze ring heeft iets apparts. Hij heeft een vakje waar in 3D van alles in zit. Mega leuk! Zoeter kan niet met die cakejes. Prima voor het paas ontbijt toch? 

 Hoe leuk is deze DIY. Een jar met kleurtjes van Pasen, gevuld met pastel kleurige eitjes. Het is mega makkelijk want het papieren hulsje erom heen maak je door een haasje als sjabloon uit te knippen. Je plakt het op de jar, wikkelt er een leuk lintje of stofje om heen en je hebt een leuke decoratie voor Pasen! 

   
Hoe geniaal is dit?! Maak kennis met het dekbed pak. Ik moet dit hebben sochtends in de bus of trein hoor jongens! Hoevaak slaap je niet even lekker bij als je een lange afstand moet reizen. Maarja dat harde raam of de leuning van de stoel is het ook niet helemaal. Met zo’n pak kan je gewoon overal waar je wilt slapen. Het is dan een mega uitvinding, je loopt wel zwaar voor lul. Hahahaha!

 Nog 2 receptjes voor Pasen! Deze heb ik gisteren zelf gemaakt. Het eerste idee kwam van tv en ik heb er mijn eigen draai aan gegeven: gevuld brood met spinazie pesto, zalm, gegrilde paprika en rucola sla. Wat je doet: je holt het brood uit en bewaart de kap. Dan ga je het brood vullen met de pesto, zalm, paprika en rucola. Daarna het kapje erop, in de folie en een nachtje in de koelkast laten staan. Door de lagen heb je dan een mega kleurrijk brood op je paas tafel 🙂 het tweede ideetje is een klassieker! Gevulde eitjes. 

   
Een leuk ideetje voor op de paas tafel als je met een groter gezelschap bent en naam bordjes wilt maken. Koop nep eieren en pel de schaal een stukje los. Vul dit met peterselie of bieslook en prik hier een vlaggetje met de naam van de persoon in. Om het af te maken kan je het decoreren met een paashaasje of kuikentje. Super schattig! 

 Er zijn mensen die dus echt creatiever zijn dan mij. Als kind vond ik het altijd super leuk om eieren te schilderen en daarna op te eten. Nu ik 19 ben doe ik dat allang niet meer maar blijkbaar kan je als volwassenen prachtige eieren versieren. Dit noem ik gewoon kunst! *waar is de waterverf?* 
Ik weet nog dat ik de jaren hiervoor altijd een paas nailart maakte. Met kuikentjes, een haasje, de lente kleurtjes en eitjes gemaakt met een dotting tool. Die tijd is nu een beetje voorbij maar ik vind het wel leuk om nog creaties te zien. Deze is bijvoorbeeld super kleurrijk en mooi!  
Hoewel de aanslagen al weer bijna een week geleden gebeurden wil ik er toch even bij stilstaan. Ik schrok er zo van… Brussel is zo onwijs dichtbij Nederland. En al die mensen die daar niet vermoedend rond lopen en ineens gebeurd er dan zo iets. Ik wil mijn blijk van medeleven en steun delen op deze manier. Pray for Brussel <3 

  
Ga jij vandaag nog paas eieren zoeken?! Here they are! 😀 happy easter! 

Bedankt voor het lezen en een fijne zondag! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *