www.charlottestorij.nl

 Overal in de winkels liggen de heerlijke zoete lekkernijen die helemaal in het teken staan van Sinterklaas! Kruidnoten, speculaas, allerlei mooie versierde chocolade letters. Sinterklaas en kerst zijn qua lekkers altijd zo leuk! Ter inspiratie van andere blogpost, de kruidnootjes en foto’s in de allerhande maakte ik deze lekkere en makkelijke kruidnoten toetjes! Perfect voor 5 december of gewoon een winterse avond! 
 
Wat je nodig hebt voor deze Sinterklaas toetjes kan heel erg verschillen naar jou eigen smaak. Ik heb voor 6 toetjes deze ingrediënten gebruikt:

 Je kan zelf variëren in de ingrediënten! Als je van speculaas houd kan je speculaas kruiden of verkruimelde speculaasjes gebruiken. Als je maar een basis en de tussen ingrediënten hebt. Chocolade vla, kwark, yoghurt. Het kan allemaal! Verder heb je van die leuke glaasjes nodig waar je het in serveert.   
Eigenlijk is het niet echt een recept maar is het gewoon uitvogelen wat je lekker en leuk vind. Ik heb in het grote glas een bodem gemaakt van kruidnootjes, hierover heen een laagje vanille vla gedaan, daarboven chocolade kruidnoten en hem afgetopt met slagroom. Daarover heen sprenkelde ik nog een beetje kaneel voor een lekkere smaak en een leuk finishend touch effect! 

    
De 3 kleine glaasjes heb ik simpel gehouden. Vanille vla op de bodem en dit afgetopt met kruidnootjes en wat slagroom. Ook is het lekker om er wat koffie siroop doorheen te laten lopen. Dit geeft een warme smaak. Na het maken heb ik de glaasjes even in de koelkast gelaten zodat ze lekker koud en vers zijn met het serveren!

   En dan zijn je Sinterklaas toetjes klaar! Heel simpel maar het oogt zo leuk en ze zijn super lekker! Je kan dus zelf eindeloos variëren in je smaak, toppings en structuur. Houd je van vloeibaar of juist wat voller? Je kan ook kiezen voor mascarpone voor een voller toetje. Ik raad ze ontzettend aan voor 5 december! Een hele lekkere vervanger voor het standaard schaaltje kruidnoten. Wat vind jij van dit receptje? En wat maak jij voor Sinterklaas avond? 

12 reacties op “DIY ♥ sinterklaas kruidnoten toetjes”

 1. thebeautyblognl schreef:

  Wat leuk en vooral lekker!

 2. Desiree schreef:

  Oh mean! Wat een prachtige foto’s! Het ziet er overheerlijk uit zeg! Hmm!

 3. Manon schreef:

  Dat ziet er lekker uit!

 4. Margo schreef:

  Dit lijkt me echt mega lekker 🙂 zaterdag gaan we sinterklazen dus misschien bied ik wel aan om het toetje te maken, dan kies ik zeker 1 van deze!

 5. alexa schreef:

  leuke ideeen en ziet er lekker uit zeg!

 6. Manouk schreef:

  Is een beetje de ouderwetse vla flip!

 7. Marleen schreef:

  Hmm het lijkt me lekker!

 8. Marsha schreef:

  Wat leuk zeg! Dit wil ik echt een keer proberen, lijkt me echt lekker! -x-

 9. jeapiebel schreef:

  Lekkernijen in de winkel op dit moment is zeker dodelijk. De jouwe ook ;-), maar het ziet er lekker uit. Met heel sfeervolle foto.

 10. Eske schreef:

  Oeh super lekker! Ik ben gek op toetjes!

 11. geralineclinton schreef:

  Voglio mangiare, deve essere molto delizioso

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *