www.charlottestorij.nl

Ik houd van de Italiaanse keuken. Pasta’s, pizza maar ook heerlijke lasagna! Zelf gemaakt is die natuurlijk het aller lekkerste! Alleen de standaard lasagne met groenten, tomatensaus en gehakt kennen we inmiddels allemaal wel. Ik zocht het internet af voor wat meer variatie in je lasagne. Met veel verschillende combi’s en ideetjes vertrok ik naar de supermarkt en toverde mijn eigen yummeh lasagne op tafel! Met kip, spinazie en heel veel kaas!    
Wat heb je nodig voor een grote lasagne (5 tot 6 personen.
-gerookte gegaarde kip

-verschillende soorten kaas

-bakje mascarpone 

-bladspinazie A la crème 

-olijfolie

-lasagne bladen

-mix voor bechamel saus

-half volle melk

-boter 

    
    
    
 
Whats next?

Wanneer je alle ingrediënten hebt verzameld kan je beginnen! Het belangrijkste is de oven voor verwarmen zodat je lasagne straks lekker warm en gaar kan worden. Aller eerst begin ik met het invetten van de schaal. Dit doe je gewoon met wat boter. Hierna gaan we de spinazie ontdooien. Ik heb een pak van 450 gram en laat dit langzaam blokjes voor blokjes smelten in een pannetje. Af en toe even goed door roeren. Hierna ga ik de saus maken! De bechamel mix doe ik in een pan en ik voeg hier de 500 ml melk aan toe. Dit breng je langzaam aan de kook. Eigenlijk is het super makkelijk want hierna snijd je de kip in reepjes of plakken en begin je met het bouwen van je lasagne! Begin met een laagje saus en bedek deze met bladen. Hier overheen verdeel je een laag spinazie. Over de laag spinazie verdeel je 1/3 lepel mascarpone en eindig je met wat kippen plakken, daarover heen komen de bladen en hierover schenk je weer wat saus. Ga net zo lang door tot je saus, spinazie en kip op is. Sluit de lasagne af met extra veel kaas en nog wat mascarpone. Daarna kan hij de oven in voor zo’n 40 minuten op 180 graden. 

 

En dan na 40 minuten in de oven gezeten te hebben is je heerlijke lasagne met kip, spinazie en kaas klaar! Hmmm! Ik vond hem heerlijk. Lekker romig door de mascarpone en kaas, smaakvol door de kip en in combinatie met de spinazie is het een heerlijke goed vullende maaltijd! Wat vind jij van deze combinatie lasagne? Maak jij wel eens een andere combinatie? Eet smakelijk! 🙂 

2 reacties op “lasagne met kip, spinazie en heel veel kaas”

  1. Manon schreef:

    Lasagne met spinazie yummy

  2. Dit is een combinatie die ik zelf nog nooit heb geprobeerd, maar het klinkt wel lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *