www.charlottestorij.nl

Ik heb ontelbaar veel foundation, bb creams en andere producten liggen waarmee je een basis kan leggen en je oneffenheden mooi weg kan camoufleren. Laatst liep ik eventjes in de Kruidvat en zag ik dat essence een aantal nieuwe producten heeft op het gebied van huid/make-up covering. Ik nam 2 producten mee die ik vandaag uittest!

Essence pure nude! Zo heet de lijn met de bijbehorende foundations, poeders en de cover concealer. Ik ben altijd wel fan van concealer sticks en vind het leuk om nieuwe producten qua foundation uit te testen. Het leuke is dat dit niet echt een foundation is omdat je hem niet voelt zitten en hij luchtig aanbrengt, als een soort crème. Ideaal voor mensen die dus niet van het make-up gevoel houden! De producten zien er simpel en basic uit maar stralen wel de lijn uit. Nude kleurige verpakkingen met zwarte letters waar pure nude op staat. 

Natuurlijk  nude. De nieuwe foundation overtuigt met een ultralichte textuur en natuurlijke finish. De foundation verhult huidoneffenheden en heeft een subtiele matterend effect. De vloeibare formule versmelt prachtig met de huid. Voor een heerlijk “no make-up” gevoel. Verkrijgbaar in totaal drie tinten.” Dat is wat Essence over deze foundation zegt. De kleuren zijn 01 Pure Beige, 02 Pure Sand en 03 Pure Honey

Essence noemt het de natural finish no make-up feel. Geen foundation, geen bb cream maar net er tussen in. Luchtig en niet voelbaar. Deze pure nude zit in een busje met een grote dop. Ik heb hem in de kleur 20 pure sand. Er zijn 3 verschillende kleur keuzes met een lichte, midden en donkere tint. Op de achterkant staat nog wat informatie en de ingrediënten van het product. 

Wat ik een heel fijn plus punt vind is de applicatie! Een klein pomp systeem waarmee je makkelijk en hygiënisch het product eruit pompt. Werkt fijn! 

De foundation/cream als swatch en op mijn gezicht. De eerste indruk was goed. Een vloeibaar klein bolletje die goed en gelijkmatig uitsmeert. Je hebt maar een klein beetje nodig voor genoeg dekking. Alleen wat ik jammer vind is dat de kleur heel erg geel is. Ik haat foundation met een gele ondertoon… Jammer! Wel bedekt die redelijk je oneffenheden en plekjes alleen blijft die niet mega lang zitten. Twijfels over deze basis dus. Als hij in een betere kleur was dan had ik hem nog wel fijn gevonden maar helaas!

Dan de concealer! Ziet er ook gewoon prima uit. Een nude kleurige stick met zwarte letters en een klein dopje. Je draait de stick aan de onderkant naar boven en hebt dan een zachte concealer die makkelijk en goed aanbrengt. Dit soort concealers vind ik het aller fijnste! Geen gedoe met je vingers of een kwast maar gewoon aanbrengen en inblenden maar!

Ik heb de concealer in de bijpassende kleur als de foundation. Kleurnuance 20 pure sand. Alleen deze is dus wel supergoed en licht voor mijn huid! De foundation had dus meer een gele ondertoon terwijl de concealer dit gelukkig niet heeft! Hij is romig, brengt makkelijk aan de dekt snel.

Ik heb hier de concealer onder mijn oog en op een paar oneffenheden aangebracht. Op de foto zie je altijd moeilijk verschil maar het werkt fijn, snel en de dekking is prima! Je hoeft maar een keer over de plek heen te gaan voor een goed resultaat. Erg blij met deze concealer! Hij blijft ongeveer 4 uur goed zitten, daarna vervaagt die lichtjes en moet je hem even opnieuw aanbrengen.

Gemengde gevoelens over deze producten! Ik vind de foundation matig maar dit komt ook door de kleur. Want verder voelt die heel licht aan en brengt goed aan. Geen vlekjes etc. Hij blijft ook lang zitten wat belangrijk is! De concealer vind ik heel erg fijn in gebruik. Hij bedekt plekjes en wallen en camoufleert mooi. De foundation is te koop voor €3,89 en de concealer kost €2,89. Beide producten zijn te koop bij Kruidvat. Wat vind jij van de pure nude lijn? 

5 reacties op “Essence pure nude make-up”

 1. Manon schreef:

  Dat ziet er echt heel erg goed uit

 2. Manon schreef:

  Dat ziet er echt heel erg goed uit

 3. Dana schreef:

  Toen ik de foundation zag was ik eerst van…wow wat een kleur maar de concealer klinkt goed!

 4. Eline schreef:

  Vooral de concealer ziet er erg goed uit, fijne review!

 5. Carlijn schreef:

  Mooie foto’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *