www.charlottestorij.nl

Gel nagellak is een hele tijd een mega trend geweest. Iedereen had het er over. Ik heb het dan over de gel lakken met lamp. Beter bekend als een behandeling die je liever laat doen dan zelf thuis doet. Toch kwamen er genoeg merken met eigen sets om je nagels thuis om te toveren tot gel nagels. Ook bij mij op stage geven we gel nagel behandelingen met het fijne merk OPI. En hoe fijn zijn gel nagels? Super verzorgd, netjes en het blijft veel langer en beter zitten als normale nagellak. Laatst kwam Essence met de gel lakken zonder lamp! Ik nam 6 kleurtjes mee om ze te testen. Kijk maar mee!


De ideale uitvinding. Gel nagellak zonder lamp maar alleen maar een base en topcoat en de kleur lak die nodig zijn. Hoe handig en fijn klinkt dit? Het budget merk Essence kwam met deze lijn die bestaat uit een heleboel keus en leuke kleurtjes met fijne prijsjes! Ik was gelijk helemaal enthousiast en nam 6 kleurtjes mee. De lakjes zien er overigens hetzelfde uit als de normale kleur lakken van Essence. Bol buikjes met grote doppen en fijne kwastjes. Op deze potjes staat Essence the gel nail polish. De doppen kleuren in dezelfde kleur als het lakje. Klein maar leuk detail.

Het enige wat je nodig hebt bij deze gel nagel behandeling is een base coat en een top coat. Deze moet je wel appart aanschaffen maar heb je maar 1 keertje nodig om te kopen want hier voer je de behandeling gewoon mee uit. Begint met een laagje basecoat die zorgt dat de nagelplaat niet verkleurd. Deze laat je eventjes drogen en brengt dan een laagje kleurlak aan. Nadat dit ook gedroogd is breng je de topcoat aan die zorgt voor een mooie glans en een langer behoud van de nagellak. Deze potjes zien er anders uit als de gel nagellak en vallen snel op. Die moet je dus wel eventjes in huis halen! 🙂 De base en top coat kosten beide €2,59 per stuk

Mijn nagels met de basecoat. Een transparant laagje is voldoende. Basecoat zorgt ervoor dat de nagelplaat niet verkleurd en je nagels worden sterker gemaakt. Ook zorgt deze basecoat voor een extra glans wanneer je de gelnagellak hebt aangebracht. De lak is iet wat stroperig maar droogt snel zodat je snel verder kan met de kleurtjes!

We beginnen met een hele basic kleur. Veilig, lief en dit kleurtje kan altijd wel. Dare it’s nude is een lieflijk kleurtje die eigenlijk iedereen wel kan hebben. Het leuke aan dit lakje is dat hij een satin finish heeft. Een soort parelmour glansje wat deze lak appart maakt. Hij dekt in 2 laagjes volledig en droogt snel.

Sweet as candy is echt zo zoet als een suikerspinnetje. Heel erg roze. Lieflijk roze. Een poederroze kleur met een prachtige glans <3 Ik vind dit lakje echt perfect voor een zonnige lente dag. Dit lakje dekt in 1 laagje volledig en dat vind ik appart want meestal met dit soort lichte tinten dekt het niet in 1 keer. Deze wel! Yay!

Indian summer is mijn favoriete kleur en deze heb ik echt al heel veel gedragen. Een heerlijke felle zomerse kleur. Koraal peachy achtig die lekker van je nagels af knalt! De finish is prachtig en door het mooie glansje maakt deze kleur het nog leuker. Doet me meteen aan een Indian summer night denken! Dit lakje dekt in 2 laagjes volledig.

Lucky is een kleurtje waar je van geluk mag spreken! Haha! Een barbie roze kleurtje die ook heerlijk zomers en zoet is. Perfect voor een warme zomer dag terwijl je geniet van een zoete aardbeien milkshake. Hmm! Dit lakje dekt ook in 2 laagjes volledig en heeft dezelfde mooie glans.

A whisper of spring is een prachtige, zachte pastel paarse kleur. Ik vind hem heel lieflijk en hij doet me denken aan een wandeling buiten, een wandeling waar je langs de bloemenvelden en de bloesems loopt. Een heerlijk kleurtje die goed dekt. Hier is de glans wel iets minder maar dat past ook wel bij dit kleurtje ^^

Play with my mint is de laatste kleur maar zeker niet de minst leuke. Want wauw! Wat een heerlijke kleur is dit! Ik hou sowieso heel erg van mint en blauwe kleurtjes. Deze kleur is mint, fel en heerlijk zomers! Van zulke kleurtjes lijkt het altijd alsof je bruinere handen hebt, en dat is extra leuk in de zomer toch? Samen met Indian summer is dit mijn favoriete kleurtje! Ook leuk voor je tenen. Deze dekt ook in 2 laagjes.

En dat waren de superleuke, fijne gel nagellakken! Ik heb bewust voor zoetsappige, pastel tinten gekozen omdat dit lekker bij het seizoen en het fijne zomer weertje past. Essence heeft een ruime keuze uit kleurtjes. Van glitterige lakken tot nude en donkere tinten maar dus ook heerlijke lente tinten! De lakjes zien er fijn uit, hebben een goed kwastje en de meeste dekken goed in 2 lagen. De basecoat doet voor mijn gevoel niet heel veel maar de topcoat daar in tegen wel. Deze zorgt voor een prachtige glans en langere houdbaarheid van de nagellak. Na 5 dagen beginnen ze pas te chippen! Ik ben onder de indruk! Of ik deze lakken echt mag vergelijken met het resultaat van een gel nagellak met lamp? Nee, dat niet. Het geeft een mooi glansje maar ze tippen niet aan de echte gelnagels. Alsnog vind ik het leuk gedaan van Essence en zal ik zeker nog meer leuke kleuren aanschaffen! De kleurlakjes kosten €1,69 per stuk. Wat vind jij van gel nagels? En kende je deze lakken al?

 

8 reacties op “Essence the gel nail polish zonder lamp!”

 1. Nienke schreef:

  Ze zijn fijn he! Ik heb er ook al een aantal, ik vind ze super. Hele mooie zomerse kleurtjes.

 2. Maaike schreef:

  Ik heb er ook een van deze lijn! Maar dan een fel rode kleur. Ik heb hem zonder basecoat gebruikt, en dat was toch wel zonde want mijn nagels waren wel gelijk verkleurd. Toch vond ik de nagellak erg mooi!

 3. Manon schreef:

  Mooie kleuren, ze zijn super fijn!

 4. Kirsten schreef:

  De kleuren van deze nagellak vind ik er erg mooi uitzien.

 5. Tessa schreef:

  Wat leuk! Ik was hier heel erg benieuwd naar! De kleurtjes zijn leuk en zomers! Ik ga zeker snel eens langs bij de Kruidvat!

 6. Annelies schreef:

  Wauw, zo’n resultaat zonder lamp? Ziet er echt super mooi uit! Liefs

 7. Marleen schreef:

  Heel leuk! Vooral de lichtroze en mint blauwe! xx

 8. Carlijn schreef:

  Gave kleurtjes! Lijkt echt heel gel-achtig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *