www.charlottestorij.nl

Matte nagellak is een tijdje heel erg populair geweest. Zeg eerlijk, het staat stoer, classy en kan een hele gave touch up zijn voor je nagels. Helaas had ik zelf maar een lakje die echt mat was in huis en dus moest daar snel verandering in komen! Ik had wel eens een topcoat gekocht die zorgde dat je nagellak mat werd maar echt effect had dit niet. Toen ik laatst bij Flormar in Amsterdam was en 2 toffe matte lakjes spotte nam ik ze beide mee! Kijk je mee?


Flormar is een Turks merk wat gelukkig nu ook te vinden is in Nederland. In de Kalverstraat in Amsterdam vind je een mooie winkel gevuld met beauty en nagellak! Ze verkopen er serieus van alles. Van make-up removers tot lippenstiften en heel veel verschillende nagellakken. Ik had wel eens eerder nagellak van Flormar gekocht en dit beviel me erg goed! Budget prijzen en zeer goede kwaliteit. Toen mijn oog viel op de matte nail enamels kon ik me niet inhouden en nam ik 2 lakjes mee!

Matte nagellak is altijd al een must geweest. Zeker bij fashionista’s. Het staat classy maar tegelijkertijd stoer en voegt meestal iets kleins toe aan je outfit. Ik heb gekozen voor 2 donkere kleuren matte nagellak! Een grijze kleur en een zwarte kleur. Zwarte nagellak vind ik sowieso mega tof en stoer maar in een matte variant versterkt dit het effect alleen nog maar meer. De potjes van Flormar zien er supermooi uit en hebben een appartere dop. De potjes zijn van glas en stralen luxe uit. Op de voorkant staat op het etiket het merk en wat informatie. Deze lakken heten dus Matte Nail Enamel. De doppen zijn mat zwart en hebben een goede grip tijdens het lakken. Een potje bevat 11 ml nagellak. Helaas hebben de lakjes geen kleur naam, dat is dan het enige nadeel eraan!

Waar ik ook erg over te spreken ben zijn de kwastjes! Ze lakken super super fijn en dat vind ik erg belangrijk bij een nagellak. Als je geen fijn kwastje hebt dan wordt het lakken ook geen succes. Deze kwastjes hebben een plat uiteinde en de haartjes verdelen de nagellak perfect over je nagel. Er komen geen dikke druppels mee en met een laag is je nagel goed voorzien. Plus punt dus! Ook de dop vind ik fijn omdat die een stevige houvast heeft en je dus goede grip hebt tijdens het lakken.

Allereerst een tof grijs kleurtje! Grijze nagellak heb ik eigenlijk helemaal niet veel omdat het al snel somber oogt. Nu is grijs niet echt een kleur die ik snel zou kiezen als normale nagellak maar met een matte finish klonk dit wel heel erg leuk! De nagellak is prachtig! Als die mat opdroogt straalt die een bepaald effect uit. Stoer maar toch vrouwelijk. Ik draag hier 2 laagjes maar met 1 laagje dekt die eigenlijk ook al prima. Hij lakt niet streperig maar mooi egaal en droogt snel mat op. Heel erg tof!

Zwarte matte nagellak is helemaal stoer! Het kan misschien wat gothic alternatief ogen maar als je het eenmaal combineert met een stoer bikerjack dan steel je de show! Deze nagellak is puur en diep zwart en heeft een mega gaaf effect wanneer die mat opdroogt. Ook hiervan draag ik 2 laagjes maar met 1 laagje is hij eigenlijk mooier. Nu zie je een wat dikkige laag erop liggen lijkt het. Ook duurde hij wat langer met echt mat opdrogen terwijl hij met 1 laagje al heel snel droogt en mat wordt. Wauw! Love this! Zwarte nagellak en dan mat is mijn favoriet!

Ik ben ervan overtuigd dat er meer matte nagellakjes moeten komen! Nu zijn er gelukkig al veel merken die het verkopen en ook zijn er topcoats die je eigen lak mat maken. Toch ben ik het meest tevreden over deze kant en klare matte lakken van Flormar! Ze hebben ook nog andere kleur keuzes, denk aan nude en mint kleuren en zijn erg fijn in gebruik! Ze dekken met 1 laag goed, lakken egaal en drogen prachtig mat op. De flesjes zien er classy en luxe uit en de dop heeft een goede grip. De matte nagellak blijft 3 dagen goed zitten, daarna vervaagt die en begint langzaam te chippen. Nog een groot pluspunt is dat deze budget toppers super betaalbaar zijn! Voor 1 flesje betaal je €3,50. Flormar is te koop aan de Kalverstraat in Amsterdam. Wat vind jij van matte nagellak? En kende je Flormar al?

3 reacties op “Flormar matte nail enamel”

  1. Anita schreef:

    Ik vind de eerste kleur heel mooi!

  2. Maaike schreef:

    Wauw, ik wil ook een matte nagellak! Ziet er zo gaaf uit

  3. Kimberly schreef:

    Wat zijn ze gaaf zeg! Erg mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *