www.charlottestorij.nl
04. 12. 2014

Vandaag is het 5 december! Voor de meeste kinderen staat deze dag in het teken van bonzen op de deur, een grote jutten zak cadeautjes en sint en piet die langs komen! Wat mis ik die tijd. Je schoentje zetten, een liedje luidkeels mee zingen en niet te vergeten: het bakje water en wat wortels voor het paard. Hoewel ik niks aan sinterklaas doe, geen suprise of een zoetsappig gedicht maak heb ik als beauty liefhebber toch een sint en piet creatie gemaakt op mijn nagels! Voor de sfeer, het gevoel en mijn blog! Kijken jullie mee naar deze 5 december nailart?


Wat je nodig hebt voor deze nail art is heel makkelijk! De typische kleuren van sinterklaas en piet heb ik gebruikt. Rood, goud, brons, wit en zwart. Ook heb ik een bruine tint voor de pietjes. Ook heb ik een base en topcoat gebruikt ter bescherming en een setje dotting tools voor de kleinere details zoals ogen en een mondje. Als je alle nagellak kleuren hebt verzameld, wat kruidnootjes erbij gepakt hebt en het liedje zie ginds komt de stoomboot aan hebt staan kan je beginnen!

Na wat dotting tool werk, minuten drogen en glitters is je sinterklaas nailart af! Ik vind hem heel erg leuk en sinterklaas achtig geworden. Dit doet je toch gelijk denken aan de goedheilig man met zijn zak en cadeautjes? Hey en laten we de gouden staf niet vergeten! Benieuwd hoe ik deze nailart heb gemaakt? Je begint met de basis en vervolgt dit met de andere kleuren, dotting tools en glitters. Dat ga ik je nu uitleggen!

We beginnen met de basis! Ik heb gekozen voor 2 basis kleuren. Allebei rood want dat past natuurlijk heel goed bij 5 december en sinterklaas! Ik heb een fel rode kleur en een wat dieper donker rode kleur gekozen. De felle rode kleur heb ik aangebracht op mijn duim, middel vinger en ring vinger. De diepere rode kleur heb ik aangebracht op mijn wijsvinger en pink. Wanneer dit goed droog is en je 2 laagjes hebt aangebracht gaan we verder met de details. Op mijn duim heb ik een pietje gemaakt. Hij lijkt heel moeilijk maar is heel makkelijk te maken! Je begint met wit zoals je ook bij een french manicure zou doen alleen maak je hem nu wat breder. Daarna maak je met zwart een kleine rand erboven en sluit je af met bruin wat het mutsje voorsteld. In de witte kraag maak je gouden streepjes voor plooien en heb ik met een dotting tool met wit en zwart oogjes gemaakt. Bovenin heb ik nogmaals een dotting tool gebruikt voor het knoopje aan de muts. Klaar is je pietje! Op de wijsvinger heb ik met gouden glitters een kruis gemaakt. Niet veel uitleg bij nodig. Op mijn middel vinger nagel zie je een chocolade letter in de letter S. Ik heb een plaatje opgezocht en eerst heel dun een schetsje gemaakt. Later ingevuld met bruine lak. Op de ringvinger nagel heb ik hetzelfde pietje. Op mijn pink heb ik een gouden staf gemaakt met het krulletje. Klaar!

Goed laten drogen, topcoat erover heen voor een mooie glans en klaar is je sint & piet nailart! Ik vind hem heel vrolijk en leuk geworden. Het pietje maakt de nailart cute, de gouden sparkles maken hem feestelijk en toch een tintje chique! Voor iedereen die geen pakjes avond viert of juist wel! Laat de nailart aan je kleine nichtje zien, pak wat potjes nagellak erbij en maak hem voordat de goedheilig man binnen komt met zijn pieten! Ik wens jullie een fijne sinterklaas! Eet je niet misselijk aan de kruidnoten, schuimpjes en letters! hihi.

xoxo

6 reacties op “nailart ♥ 5 december”

 1. Svenja schreef:

  Leuk dat je een artikel besteed aan Sinterklaas. Super mooie, originele en feestelijke nagels heb je gemaakt Love it <3

 2. Nicky schreef:

  Wat heb je dit leuk gedaan, leuk bedacht!

 3. Isabel Cristina schreef:

  Ahh wat schattig gedaan! Dat Pietje is volgens mij best lastig maar die andere zijn wel te doen. Erg leuk!

 4. Kirsten schreef:

  Wat heb je dit leuk gedaan Char!

 5. Miss Happinez schreef:

  Leuk gedaan! Die chocolaatjes op de achtergrond zorgen er alleen wel voor dat ik extreem trek in chocola krijg…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *